32 de adolescente erau tinute captive intr-o casa al carei proprietar le forta sa aiba copii. Copiii erau vanduti pentru a fi folositi in ritualuri de magie sau traficantilor de persoane.

Politia nigeriana a perchezitionat o casa in care erau captive adolescente care erau fortate sa aiba copii care erau mai apoi vanduti pentru trafic sau alte scopuri, spun autoritatile, scre News.com.au.

“Am luat cu asalt sediul Fundatiei Crucii din Aba acum trei zile in urma unui raport conform caruia, niste adolescente cu varste cuprinse intre 15 si 17 ani sunt fortate sa aiba copii pentru proprietarul fundatiei”, a declarat Bala Hassan, comisarul politiei.

“Am salvat 32 de fete insarcinate si am arestat proprietarul care va fi interogat pentru ca el in mod normal vinde acesti copii oamenilor care ii vor folosi in ritualuri sau cu alte scopuri”.

Unele fete le-au spus politiei ca li s-au oferit aproximativ 192$ in schimbul copiilor, in functie de sex.

Copiii urmau apoi sa fie vanduti pentru sume cuprinse intre 1920 si 6400$ fiecare
, conform datelor obtinute de Agentia Nationala pentru Oprirea Traficului de Oameni din Nigeria.

Comisarul Hassan spune ca „proprietarul ilegal al fabricii de copii” va fi cel mai probabil condamnat pentru acuzatii de trafic cu persoane si abuz. „Comercializarea” de copii in Nigeria este pedepsit cu 14 ani de inchisoare.

In 2008, politia a descoperit in urma perchezitiilor o retea de clinici care functionau ca „fabrici de copii”.

Cazurile de abuz asupra copiilor si de trafic de oameni sunt foarte intalnite in Africa de vest. Unii copii sunt vanduti chiar de familiile lor si sunt folositi mai apoi la munca pe plantatii, in mine, fabrici sau la ajutor in casa. Altii sunt vanduti si obligati sa se prostitueze, omorati sau folositi in ritualuri cu magie neagra.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.