Fostul lider militar al sarbilor din Bosnia, Ratko Mladici, a fost extradat catre Tribunalul Penal International (TPI) pentru fosta Iugoslavie, de la Haga, a anuntat marti ministrul sarb al Justitiei, Snezana Malovici.

"Ratko Mladici a fost extradat catre Haga (... ) Este in avion, in drum spre Haga", a declarat ministrul in fata presei, la Belgrad, scrie MEDIAFAX.

Justitia sarba a respins marti apelul fostului lider militar al sarbilor din Bosnia impotriva transferului acestuia catre TPI.

Apararea sa sustine ca starea sa de sanatate "alarmanta" nu permite trimiterea lui la Haga pentru a fi judecat, dar judecatorii de la Inalta Curte de Justitie au respins acest argument in cateva ore, deschizand calea transferarii lui.

Ratko Mladici este acuzat de genocid, crime impotriva umanitatii si crime de razboi pentru rolul jucat in razboiul din Bosnia (1992 - 1995) si risca o condamnare la inchisoare pe viata.

Citeste si: Ratko Mladici, fostul lider militar al sarbilor din Bosnia, a fost arestat

Ratko Mladici - "Macelarul din Balcani", devenit erou


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.