Un general egiptean a recunoscut ca au fost efectuate "teste de virginitate" asupra femeilor arestate la o demonstratie care a avut loc in martie la Cairo, dupa ce autoritatile militare au respins initial aceasta acuzatie, relateaza CNN.

Acuzatiile sunt cuprinse intr-un raport al Amnesty International, publicat dupa protestele din 9 martie si care afirma ca manifestantele femei au fost batute, supuse socurilor electrice, perchezitionate de arme prin indepartarea hainelor, amenintate cu acuzatii de prostitutie si obligate sa se supuna testelor de virginitate.

Desi la momentul respectiv aceste acuzatii au fost respinse, un general de rang inalt care a cerut sa i se respecte anonimatul a declarat ca au fost efectuate teste de virginitate si a aparat aceasta practica.

"Fetele care au fost retinute nu erau ca fiica dumneavoastra sau a mea", a declarat generalul. "Acestea erau fete care au campat in corturi cu protestatarii barbati in piata Tahrir si au fost gasite in corturi cocteiluri Molotov si droguri", a adaugat el, transmite MEDIAFAX.

Generalul a precizat ca testele de virginitate au fost efectuate pentru ca femeile sa nu pretinda ulterior ca au fost violate de autoritatile egiptene.

"Nu am vrut sa spuna ca au fost agresate sexual sau violate, asa ca am vrut sa dovedim ca nu erau virgine", a declarat generalul. "Niciuna dintre ele nu era virgina", a adaugat el.

Manifestatia din martie a avut loc in piata Tahrir, care a devenit faimoasa dupa 18 zile de proteste care au condus la inlaturarea de la putere a lui Hosni Mubarak. Dar spre deosebire de manifestatiile precedente, armata egipteana a ridicat atunci zeci de protestatari din piata.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.