Pasagerii zborului Air France au fost in cadere libera 3 minute si jumatate inainte sa se prabuseasca in Atlantic, omorand cei 228 de oameni de la bord.

Avionul a pierdut viteza in timpul ce pilotul principal se odihnea, arata primele dovezi inregistrate pe cutia neagra, scrie The Telegraph.

Pilotul secund se chinuia sa salveze avionul care facea o cursa intre Rio si Paris, in timp ce alt pilot incerca sa il aduca in cabina pe pilotul principal dupa ce avionul a inceput sa aiba probleme in timpul furtunii tropicale.

Potrivit datelor, cei doi piloti au incercat sa pozitioneze nasul avionului in sus, pozitie pe care aeronava si-a pastrat-o pana in momentul impactului.


Expertii se intreaba de ce pilotul a incercat aceasta manevra in timp ce avionul pierdea viteza, pentru ca singura modalitate de redresare este ca botul acestuia sa fie in jos pentru a lua viteza si a recapata control.

Unul din pilotii secunzi, a inceput sa strige dupa pilotul principal in momentul in care pilotul automat s-a oprit. Capitanul s-a intors in cabina dupa un minut si jumatate dar nu a reusit sa ia controlul avionului, lasandu-i pe ceilalti piloti sa controleze situatia.

Capitanul Dubois, 58 de ani, avea la activ 11.000 de ore de zbor, in timp ce copilotii sai aveau 6.500, respectiv 2.900 de ore de zbor.

Ieri, Air France a laudat „cei trei piloti”, spunand ca „au dat dovada de profesionalism si ca au incercat sa-si indeplineasca functiile pana la capat”.

  • Nu se stie inca exact care au fost cauzele accidentului

Ei au spus ca face parte din procedura standard ca pilotul principal sa se odihneasca in timpul unui zbor atat de lung.

Aceste informatii de zbor au iesit la iveala dupa doi ani de la disparitia avionului in apele Atlanticului, in noaptea de 1 iunie 2009.

Capitanul Dubois si alte 51 de victime au fost recuperate dupa accident.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.