Secretarul de stat francez, conservatorul Georges Tron, a demisionat duminica din functia sa, ca urmare a acuzatiilor de agresiune sexuala si viol facute de doi fosti angajati

Prim ministrul francez, Francois Fillon, a fost cel care a anuntat demisia lui Tron intr-o scurta declaratie in care a subliniat „curajul si simtul raspunderii” Secretarului de stat, scrie El Mundo.

Tron, 53 de ani, de asemenea si primar al orasului Draveil, la sud de Paris, este acuzat de doi fosti salariati municipali ca i-ar fi agresat sexual intre 2007 si 2010 in timp ce ei erau angajati ai Consiliului Local.

Cei doi au declarat ziarului Le Parisien ca au indraznit sa il acuze pe Tron inspirati de arestarea fostului director FMI, pentru tentativa de viol. „Cand am vazut ca o simpla camerista a fost capabila sa actioneze impotriva lui Dominique Strauss-Khan, ne-am spus ca nu putem ramane tacuti”. [Directorul FMI, arestat pentru tentativa de viol]

Plangerea a fost depusa la Oficiul de la Evry aceasta saptamana.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.