Presedintele SUA, Barack Obama, a initiat marti o vizita de trei zile in Marea Britanie printr-o intalnire cu printul William si sotia acestuia, inainte de a incerca revitalizarea "relatiei speciale" anglo-americane, informeaza AFP.

Intampinat de regina si de printul consort la Palatul Buckingham, cuplul prezidential a transmis felicitari ducelui si ducesei de Cambridge, William si Catherine, larevenirea acestora din luna de miere petrecuta in Seychelles.

Sotii Obama au relatii de prietenie cu regina Elisabetha si ducele de Edinburgh inca de la prima vizita efectuata in aprilie 2009, scrie MEDIAFAX.

Liderul american urmeaza sa fie primit de premierul britanic David Cameron marti seara la Downing Street, dupa care se va intalni cu liderul opozitiei laburiste, David Miliband.

Lucrurile serioase vor incepe cu adevarat miercuri, cu o intalnire oficiala intre Barack Obama si David Cameron, ocazie cu care se va discuta despre situatia din Afganistan si Libia si despre procesul de pace din Orientul Mijlociu.

Cei doi lideri vor pune accent pe "relatia fundamentala" dintre cele doua tari.

"Cand Statele Unite si Marea Britanie fac front comun, popoarele noastre si intreaga lume sunt in siguranta si devin mai prospere. Relatia noastra nu este doar una speciala, ci este una esentiala pentru noi si pentru lume", vor spune cei doi lideri.

Obama va rosti miercuri un discurs in Parlamentul britanic, dupa care va pleca in Franta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.