Cel putin 15 explozii au zguduit in aceasta dimineata capitala libiana dupa ce NATO si-a lansat ceea ce s-ar putea numi cel mai puternic atac de cand a inceput campania militara.

Atacul s-a soldat cu cel putin trei morti si 150 de raniti, scrie El Mundo.

Se pare ca in bombardament a fost afectat si complexul residential al dictatorului libia, desi un oficial al guvernului a anunat ca de fapt a fost avariata una din cladirile ce apartineau fortelor militare libiene. Purtatorul de cuvant a declarat ca majoritatea victimelor erau civili care locuiau in apropierea cladirii atacate.

Avioanele si vapoarele aliantei militare au inceput sa atace orasele libiene si fortele militare ale lui Gaddafi de la jumatatea lunii martie. NATO a incercat in ultima vreme sa isi intareasca ofensiva pentru a-I proteja pe civilii libieni, care isi doresc plecarea de la putere a lui Gaddafi.

Surse oficiale libiene fac asigurari ca NATO ia parte la razboiul civil si ca atacurile sunt menite sa il ucida pe Gaddafi.

Franta a anuntat ca se gandeste sa trimita elicoptere in zona.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.