Mass-media afgana a raportat luni, bazandu-se pe surse anonime ale serviciilor secrete din Afganistan, ca liderul talibanilor, Mullahul Mohammad Omar, a murit in Pakistan, acum doua zile.

Canalul de televiune Tolo News – unul din cele mai prestigioase din Afganistan, a inceput sa raspandeasca vestea si apoi a fost preluata de catre celelalte mijloace media, scrie El Mundo.

Tolo News spune ca o sursa a Directiei Nationale Afgane de Securitate a raportat ca Mullahul Omar a fost impuscat mortal de catre fostul sef de informatii din Pakistan, generalul Hamid Gul, in timp ce era transferat din orasul Quetta in zona tribal de la granite cu Afganistan, o zona considerata ca fiind un sanctuar al talibanilor. Nicio alta sursa nu a confirmat vestea. Mai mult, talibanii au negat informatiile: “El este sanatos si teafar. Totul este o propaganda a inamicului pentru a ne scade moralul luptatorilor nostril”.

Mullahul Mohammad Omar este considerat liderul de sus al talibanilor
. In consecinta, in cazul in care moartea lui ar fi fost confirmata, insurgentii din Afganistan ar fi complet decapitati, fapt ce ar avea consecinte clare asupra desfasurarii razboaielor, mai ales dupa ce si liderul gruparii teroriste Al-Qaieda a fost ucis.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.