Spaniolii au inceput sa voteze, duminica, in cadrul alegerilor regionale si municipale care ar urma sa sanctioneze socialistii aflati la putere intr-un moment in care un val de revolta sociala inedita impotriva somajului si a crizei afecteaza tara.

Zeci de mii de manifestanti au invadat din nou, sambata seara si in cursul noptii, strazile si pietele din Spania. La Madrid, o multime imensa s-a reunit in Puerta del Sol, unde campeaza tinerii "indignati" si care a devenit centrul miscarii de contestare, informeaza MEDIAFAX.

In acest context, cu zece luni inaintea alegerilor legislative din martie 2012, toate comunele din Spania isi aleg consilierii municipali si 13 din 17 regiuni autonome isi desemneaza parlamentele. Catalonia, Tara Bascilor, Galicia si Andaluzia voteaza la alte date.

In total, 34,6 milioane de alegatori sunt chemati la urne pentru a alege 8.116 primari, peste 68.400 de consilieri municipali si 824 de deputati regionali.

Anuntul din 2 aprilie al premierului Jose Luis Rodriguez Zapatero ca nu se va prezenta pentru un al treilea mandat in 2012 pare sa fi ramas fara efect asupra pierderii de popularitate cu care se confrunta socialistii.

Birourile de vot sunt deschis intre orele 09.00 (10.00 ora Romaniei) si 20.00 (21.00 ora Romaniei). Primele rezultate partiale sunt asteptate incepand cu ora 20.00 GMT (23.00 ora Romaniei).


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.