Politia a capturat un baiat de 9 ani si alti doi de 12 si 14 ani in timp ce incercau sa treaca in zona de est a Afganistanului, scrie The Telegraph.

Un purtator de cuvat al securitatii a spus ca se crede despre baiatul de 9 ani ca ar fi cel mai tanar sinucigas cu bomba prins vreodata, desi se cunosc cazuri cand copii de 5 ani au fost folositi in astfel de situatii.

Atentatele cu bomba in care au fost folositi copii pentru a ucide trupele NATO, oficiali ai guvernului si cei care lucreaza pentru guvernul lui Hamid Karzai, sunt utilizate de ani de zile, insa numarul lor a crescut in ultima vreme.

Tactica a ajutat la cresterea numarului de copii implicati in conflict.

Copiii sunt adesea mintiti, le sunt spatele creierele sau sunt constransi , ei devenind astfel responsabili pentru ultimele atacuri sangeroase din ultima vreme. Ei sunt mai usor de recrutat si mai creduli decat adultii.

Momentan, mai mult de 25 de copii sunt 18 ani se afla in custodia politiei afgane, dupa ce ei au incercat sa detoneze bombe si nu au reusit.

Baietilor li s-au dat amulete care contin versuri din Coran, si li s-a spus ca astfel ei vor fi protejati de explozie si li s-a spus ca atunci cand se vor intoarce, vor fi eroi iar parintii lor vor intra in Rai datorita lor. Lor li s-a spus ca toti oamenii din jurul lor vor muri, dar ei nu pentru ca sunt protejati.

Talibanii au spus printr-o declaratie oficiala ca nu se folosesc de copii pentru a ataca sau a lansa bombe si ca aceasta este numai o propaganda din partea inamicilor lor. Ei „nu le permit adolescentilor sa intre in randurile lor”.

Politia afgana a spus ca cel mai recent atac in care a fost folosit un copil de 12 ani a omorat 4 civili, a ranit alti 12. El a detonat bomba intr-un bazar, sinucigandu-se. Un militar al Marinei Roiale a fost ucis.

Citeste si:
Cutremur puternic în Afganistan. Cel puțin 1000 de oameni au murit
Cutremur puternic în...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.