Dominique Strauss-Kahn a parasit duminica seara, cu catuse la maini, comisariatul din New York unde fusese transferat dupa arestare, dupa ce audierea sa a fost amanata pentru luni, pentru a permite politiei sa caute probe suplimentare.

Directorul FMI, avand un aer obosit, a parasit cladirea comisariatului din Harlem unde s-a aflat timp de circa 30 de ore dupa ce a fost retinut, sambata, la bordul unui avion Air France care se pregatea de decolare, relateaza MEDIAFAX.

El a fost urcat pe locul din spate al unei masini de politie, flancat de doi politisti, plecand intr-o directie neprecizata.

Dominique Strauss-Kahn nu a facut nici o declaratie pentru jurnalistii care asteptau in fata comisariatului. "Intentioneaza sa se apere cu vigoare impotriva acuzatiilor si dezminte orice comportament gresit", a declarat Benjamin Brafman, unul dintre avocatii sai.


Directorul FMI a fost acuzat duminica de agresiune sexuala, sechestrare de persoana si tentativa de viol asupra unei cameriste in varsta de 32 de ani de la hotelul Sofitel din New York. El urma sa compara duminica in fata unui judecator din New York, insa audierea a fost amanata pentru luni, la ora 14.30 GMT (17.30, ora Romaniei), pentru a permite politiei sa efectueze noi teste, a precizat avocatul William Taylor, precizand ca Strauss-Kahn a acceptat de bunavoie noile analize.

Taylor a adaugat ca directorul FMI "este obosit, insa se simte bine".

Politia din New York a obtinut un nou mandat pentru examinarea hainelor lui Strauss-Kahn, pentru a depista noi dovezi ADN, a precizat purtatorul de cuvant al politiei, John Grimpel.

El a adaugat ca urmele ADN ar putea fi "fire de par sau sperma", iar politia incearca sa obtina un alt mandat si pentru a realiza o perchezitie corporala.

  • Directorul FMI nu beneficiaza de imunitate diplomatica pentru acuzatiile de agresiune sexuala

Camerista de la hotelul Sofitel care l-a acuzat pe Strauss-Kahn de agresiune sexuala l-a identificat oficial pe acesta in cursul zilei de duminica. Ea a parasit comisariatul din Harlem in jurul orei locale 16.45 (23.45, ora Romaniei), cu figura protejata, dupa ce politia le-a cerut jurnalistilor sa nu fotografieze victima.
Citeste si:
Stenograme în dosarul de la DNA al familiei Pițurcă. Fostul...
Stenograme în dosarul de la...

Dominique Strauss-Kahn a fost pus sub acuzare pentru agresiune sexuala, sechestrare de persoana si tentativa de viol asupra unei femei in varsta de 32 de ani, intr-o camera de hotel din New York. El a fost retinut sambata seara la bordul unui avion Air France cu destinatia Paris si a fost acuzat duminica.

Avocatul sau, William Taylor, a declarat ca directorul FMI neaga toate acuzatiile si va pleda nevinovat.

Acuzatiile impotriva lui Dominique Strauss-Kahn, considerat favorit pentru alegerile prezidentiale din 2012 din Franta, au provocat un adevarat cutremur politic la Paris. Guvernul francez a cerut respectarea prezumtiei de nevinovatie, in timp ce politicienii de stanga s-au declarat socati sau bulversati, facand apel la retinere si insistand asupra necesitatii de a verifica toate informatiile.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.