Explozia a doua bombe a provocat, vineri, moartea a 70 de persoane in nord-vestul Pakistanului, in special cadeti ai unei unitati paramilitare a politiei, talibanii aliati ai Al-Qaida revendicand astfel "prima lor actiune" pentru razbunarea lui Osama ben Laden.

Acest atac are loc la 11 zile dupa ce arhitectul atentatelor din 11 septembrie a fost ucis de un comando al fortelor speciale americane in nordul Pakistanului. Talibanii pakistanezi au jurat imediat sa se razbune, intensificandu-si atentatele impotriva Guvernului pakistanez si a fortelor de securitate, pe care le considera complicele Washingtonului in acest raid, precum si impotriva intereselor americane, scrie MEDIAFAX.

Vineri, in zori, la Shabqadar, un oras din districtul Charsadda din nord-vestul tarii, un barbat pe o motocicleta a detonat o bomba pe care o avea asupra lui in momentul in care cadetii, imbracati in haine civile, se pregateau sa urce intr-un autobuz care urma sa ii duca acasa, pentru o permisie de zece zile, a explicat pentru AFP Nisar Khan Marwat, seful politiei din Charsadda.

Atentatul viza un centru de antrenament de la Frontier Constabulary, o unitate paramilitara a politiei desemnate sa supravegheze frontiera.
Ulterior, o a doua bomba, ascunsa, a afectat autobuzele si microbuzele care asteptau tinerii recruti.

"Au murit 70 de persoane, dintre care 65 de la Frontier Constabulary, si cinci civili", afirma Marwat.

"Eram in microbuz si imi asteptam colegii", a povestit pentru AFP Ahmad Ali, un cadet ranit contactat la spital prin telefon. "Eram multumit ca mergem sa ne vedem familiile si am auzit pe cineva strigand Allah Akbar (Allah este mare) dupa care o explozie puternica", isi aminteste el.

"Am fost lovit de ceva in spate, apoi am auzit o a doua explozie, dupa care am sarit din autobuz, eram plin de sange", isi aminteste Ahmad Ali.
Acesta este atentatul cu cel mai mare numar de morti din Pakistan din acest an.

"Este o prima actiune pentru a-l razbuna pe martirul Osama",
a declarat prin telefon Ehsanullah Ehsan, purtatorul de cuvant al Miscarii Talibanilor din Pakistan (TTP), dintr-un loc necunoscut.

"Asteptati-va la atacuri mai mari in Pakistan si Afganistan
", a amenintat el.

Citeste si:
Fiul lui Osama ben Laden, Hamza, ameninta ca se va razbuna pe SUA
Fiul lui Osama ben Laden,...

TTP, care a jurat credinta Al-Qaida in 2007, este principalul responsabil de un val de peste 450 de atentate, majoritatea sinucigase, care s-au soldat cu peste 4.300 de morti in patru ani.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.