CIA a inceput sa le arate congresmenilor fotografii cu trupul neinsufletit al lui Osama ben Laden, ucis la 2 mai de un comando american in Pakistan, a anuntat miercuri Congresul.

Senatorul republican de Oklahoma James Inhofe a declarat pentru postul de televiziune CNN ca a vazut 15 poze cu ben Laden mort. Aceste fotografii, realizate imediat dupa moartea sa sunt "mai degraba oribile", potrivit lui.

"Unul dintre proiectile a intrat printr-o ureche si a iesit prin globul ocular. Sau a intrat prin globul ocular si a explodat (...) iar creierul a iesit prin orbita, este mai degraba oribil", a comentat senatorul, citeaza MEDIAFAX.

El a dat asigurari ca nu are niciun dubiu cu privire la identitatea persoanei decedate. "Absolut, nicio indoiala in aceasta privinta. Le-am vazut. El era", Osama ben Laden, a declarat el.

Congresmenul democrat Dutch Ruppersberger, membru al Camerei Reprezentantilor si al Comisiei pentru Serviciile de Informatii, urma sa mearga la sediul CIA din Langley in Virginia (est), in apropiere de Washington miercuri sau joi, a declarat pentru AFP purtatoarea sa de cuvant Heather Molino.

Presedintele comisiei, Mike Rogers, a vazut deja fotografiile la CIA la 2 mai.

Si alti congresmeni din cele doua Camere, din comisiile pentru Serviciile de Informatii si Aparare, au fost invitati sa vada aceste fotografii cu Osama ben Laden, potrivit Congresului.

Senatorul republican John McCain a declarat marti ca nu intentioneaza sa mearga la sediul CIA sa vada fotografiile pentru ca, sustine el, "a vazut destui morti in viata" lui.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.