Cantitatea mare de documente confiscate in timpul raidului asupra resedintei lui Osama ben Laden demonstreaza "cat era de important" ca liderul al-Qaida sa fie cautat, a apreciat sambata directorul CIA, Leon Panetta, intr-un comunicat. Totodata, oficiali americani au mai declarat sambata ca probabilitatile unei erori privind identitatea lui Osama ben Laden, dupa testele ADN si alte tehnici folosite, sunt de una la 11,8 mii de bilioane.

"Documentele gasite in resedinta demonstreaza din nou cat era de important sa il urmarim pe ben Laden", apreciaza Panetta, citat de AFP.

"De la 11 septembrie, asta astepta de la noi poporul american. In cursul acestei operatiuni cruciale, ne-am respectat cuvantul", a adaugat el, potrivit MEDIAFAX.

Fortele speciale americane au confiscat numeroase documente in noaptea de duminica spre luni, de la resedinta lui ben Laden din Abbottabad, in Pakistan. Ele reprezinta "cea mai importanta" captura de "documente apartinandu-i unui lider terorist realizata vreodata", a apreciat un oficial de rang inalt din serviciile americane de informatii, care a solicitat anonimatul. [[VIDEO]: SUA dau publicitatii noi inregistrari cu Osama ben Laden]

Acestea includ numeroase inregistrari video si audio, precum si documente imprimate sau manuscrise.

  • Riscul unei erori privind identitatea lui ben Laden: Unu la 11,8 mii de bilioane

Specialistii CIA au comparat mai intai fotografiile cadavrului sau cu alte imagini, realizate in timp ce acesta era in viata, apoi au comparat un esantion din ADN-ul sau cu "un profil complet realizat pornind de la marea sa familie extinsa", a declarat presei un oficial de rang inalt din serviciile de informatii.

"Bazandu-se pe aceasta analiza, ADN-ul este incontestabil al sau. Posibilitatea unei erori de identitate pe baza acestei analize este de aproximativ una la 11,8 mii de bilioane", a adaugat el.

O mie de bilioane este echivalent cu 10 la puterea a 15-a, transmite MEDIAFAX.

Potrivit oficialului citat, nu exista, prin urmare, nici o indoiala ca persoana ucisa de comandoul american in Pakistan la 1 mai este Osama ben Laden.

Citeste si:
CIA a avertizat că Putin ar putea folosi arme nucleare dacă se...
CIA a avertizat că Putin ar...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.