Raportul Mehlis al Natiunilor Unite acuza inalti oficiali sirieni si libanezi de implicare in complotul care a dus la uciderea fostului premier libanez Rafic Hariri, relateaza Reuters. "Avand in vedere infiltrarea in institutiile si societatea libaneza a serviciile de informatii sirian si libanez, care cooperau, ar fi dificil de imaginat un scenariu in care complotul pentru un asasinat atat de complex ar fi putut fi pus in aplicare fara stirea lor", a explicat ieri, dupa publicarea raportului, Detlev Mehlis, seful comisiei independente de ancheta a ONU. Hariri si a alte 20 de persoane au fost ucise intr-un atentat cu bomba la Beirut, la 14 februarie.

Siria si Libanul au reactionat prompt la acuzatiile ONU, ambele negand vehement orice fel de implicare in asasinarea fostului premier libanez. Mehdi Dakhlallah, ministrul sirian al informatiilor, citat de AP, a calificat documentul acuzator drept un "instrument 100% politic, lipsit de orice urma de veridicitate" si a acuzat ONU de "iresponsabilitate". Insa ONU spune ca "are dovezi clare" pentru argumentarea acuzelor aduse si ca, indiferent de amploarea implicatiilor, va propune lamurirea, "cu orice risc", a conditiilor care au dus la asasinatul condamnat cu furie de intreaga comunitate internationala.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.