Douazeci si cinci de persoane au murit, sambata, dupa ce un avion de transport regional din Indonezia s-a prabusit in mare, in provincia Papua, au anuntat autoritatile.

Aparatul, de tip MA-60, de fabricatie chineza, "a cazut in mare la circa 500 de metri de pista, in timp ce era in faza de aterizare" pe aeroportul din Kaimana, un orasel din Papua occidentala, a declarat un oficial ministerial, Bambang Ervan, relateaza MEDIAFAX.

Avionul companiei indoneziene Merpati Nusantara a "explodat" si s-a dezintegrat in momentul in care a atins apa, a precizat Gunawan, un ofiter al Marinei din Papua.

"Toti pasagerii au murit" si "15 cadavre au fost recuperate din apa". Celelalte sunt probabil in epava avionului, potrivit acestuia.

"Conditiile meteorologice erau nefavorabile, cu o vizibilitate redusa, atunci cand s-a produs accidentul", a precizat Ervan.

Indonezia este foarte dependenta de cursele aeriene pentru a face legatura intre cele 6.000 de insule locuite ale sale, dintre care unele sunt acoperite de munti si paduri.

Din cauza unui numar ridicat de accidente, Uniunea Europeana a plasat in iulie 2007 pe lista sa neagra toate cele 51 de companii aeriene indoneziene, interzicandu-le avioanelor lor sa aterizeze in cele 27 de state UE. Unele dintre ele au fost retrase de atunci de pe aceasta lista, in urma unei ameliorari a conditiilor de securitate.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.