"Imi pare rau ca v-am neglijat" : Acestea este ultimul mesaj lansat de bin Laden catre sotiile si copiii sai, publicat de catre un ziar din Kuwait.

Documentul de 4 pagini este un testament, datat 12 decembrie 2001, la cateva luni dupa atacurile de la 11 septembrie, care l-au transformat in cel mai cautat om din lume.


In aceasta scrisoare, bin Laden isi cerea scuze fata de copiii sai, regretand ca a fost atat de absent in viata lor: "Fata de voi, copiii mei, imi cer scuze pentru ca v-am daruit atat de putin din timpul meu, fiindca am fost nevoit sa ma dedau cauzei Jihadului", scria acesta potrivit Huffington Post.

De asemenea le-a mai lasat instructiuni fiilor sai, sa nu-i calce pe urme si sa nu se alature gruparii Al Qaeda, sub nicio forma! El mai cita si texte islamice, interzicandu-le copiilor sai sa se angajeze in "razboiul sfant".


Daily Telegraph
scrie ca si Omar bin al-Khattab, succesorul Profetului Mohamed, cunoscut drept liderul islamului, a lasat instructiuni fiului sau, Abdullah, sa nu se implice in razboiul religios.

Documentul este menit sa justifice eforturile sustinute ale lui bin Laden de a distruge America si Israelul, scrie montrealgazette.com. In schimb, in testament nu exista nicio precizare despre lasarea in mostenire a bunurilor si posesiunilor sale, chiar daca la un moment dat, se zvonea ca, averea personala a teroristului pakistanez ar fi ajuns la 10 milioane de dolari.

Lidereul terorist a lasat un mesaj si pentru sotiile sale, sfatuindu-le "sa nu se mai gandeasca la o recasatorie si sa se devoteze copiilor, pe care sa-i intrume pe calea cea dreapta".

Osama a semnat documentul cu "Fratele vostru Abu Abdullah Osama Muhammad Bin Laden".

Citeste si: [Daca ar fi fost dezbracat, ar fi trait?]


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.