Singurul mod in care ben Laden ar fi putut evita sa fie ucis in acest raid de fortele americane era sa fi fost dezbracat.

Osama ben Laden si-a petrecut ultimii cinci ani in camera din resedinta in care a fost ucis de fortele americane, sustine sotia acestuia, potrivit unor oficiali pakistanezi din serviciile de securitate. Aceste declaratii ar fi fost facute de sotia yemenita a liderului terorist, Amal al-Sadah, care le-ar fi spus anchetatorilor ca ea si sotul ei nu au parasit camera in ultima jumatate de deceniu, relateaza MEDIAFAX.

Potrivit cotidianului britanic Daily Mail, singurul mod in care ben Laden ar fi putut evita sa fie ucis in acest raid de fortele americane era sa fi fost dezbracat.

Echipa Navy Seals care l-a ucis a primit ordin sa plece de la premisa ca acesta purta o vesta cu explozibil in cazul in care era imbracat, potrivit informatiilor primite de un consilier parlamentar american.

Liderul terorist era in pijamale atunci cand comandourile au intrat in locuinta sa din Abbottabad.

Pe de alta parte, ministrul pakistanez de Externe, Salman Bashir, a declarat ca armata ridicase de la sol doua avioane F-16 in momentul in care a aflat ca elicoptere straine survoleaza orasul Abbottabad.

"Erau patru elicoptere care zburau la altitudine foarte joasa si au fost demarate protocoalele. Au fost ridicate avioane, dar ulterior au fost chemate la baza, dupa ce Statele Unite au informat comandantii de rang inalt"
, a declarat un alt oficial.

"Ne-au dat un program si ne-au spus ca merg acolo dupa o tinta de «mare importanta». Exista unele protocoale cand se intampla asa ceva - noi ne ocupam de securitatea exterioara, in timp ce ei merg si isi fac treaba", a declarat el. "Cu siguranta noi nu stiam cine era acolo", a adaugat sursa citata.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.