Roma il beatifica astazi pe primul "papa mondial" din istorie considerat infaptuitor de miracole, la sase ani de la decesul acestuia. La ceremonie iau parte peste un milion de credinciosi.

  • Papa Ioan Paul al II-lea a fost beatificat si a primit titlul de "preafericit"

Pe 19 decembrie 2009, Papa Benedict al XVI-lea a semnat un decret prin care valideaza miracolul atribuit predecesorului sau, fostul suveran pontif.
Gratie unei derogari papale de la norma in vigoare, ce impune un termen de asteptare de cinci ani dupa deces, procedura a fost initiata la doar doua luni de la moartea papei Ioan Paul al II-lea.

Aceasta exceptie se explica prin "reputatia impunatoare de sfant de care se bucura papa Ioan Paul al II-lea in timpul vietii, in momentul mortii sale si dupa moartea sa".Dupa beatificare, pentru ca Ioan Paul al II-lea sa devina sfant, va fi nevoie ca un al doilea miracol sa ii fie atribuit.
Comisia a considerat ca fiind miraculoasa vindecarea de maladia Parkinson a calugaritei franceze Marie Simon-Pierre, o boala de care a suferit si Ioan Paul al II-lea, decedat pe 2 aprilie 2005, la varsta de 84 de ani
. [Papa Ioan Paul al II-lea a facut un miracol].

Diagnosticata cu Parkinson, calugarita a povestit ca starea s-a inrautatit dramatic dupa moartea lui Ioan Paul al II-lea. Dupa acordarea dispensei pentru permiterea beatificarii, comunitatea in care aceasta traia a inceput sa se roage la Ioan Paul al II-lea pentru un miracol.
"Surorile mele din comunitatile franceze si africane au inceput sa se roage la Ioan Paul al II-lea pentru vindecarea mea. S-au rugat neincetat", a spus Marie. Femeia a stiut ca s-a vindecat cand a reusit sa tina in mana un stilou si sa scrie numele lui Ioan Paul al II-lea pe o hartie, scrie Realitatea.

VEZI AICI CEREMONIA LIVE

In cadrul ceremoniei, un portret al fostului suveran pontif a fost dezvelit si a fost prezentat relicvarul continand o fiola cu sangele acestuia, prelevat in ultimele zile de viata. Papa Ioan Paul al II-lea mai are astfel o singura treapta pana la a fi declarat "sfant". Acesta va fi celebrat pe 22 octombrie, ziua in care a fost numit papa in 1978, relateaza MEDIAFAX.

Citeste si:
Sanzienele: 9 traditii pe care sa le respecti in noaptea magica in...
Sanzienele: 9 traditii pe...

  • Cel mai important eveniment de la Vatican de la moartea fostului suveran pontif

In piata San Pietro, unde are loc ceremonia, sunt asteptati in jur de 300.000 de pelerini si peste un milion de persoane. Oamenii care iau parte la acest eveniment spun ca il vedeau pe Papa Ioan Paul al II-lea ca pe unul dintre patronii lor spirituali si il venerau ca pe un trimis al lui Dumnezeu
. Papa Benedict al XVI-lea va prezida ceremonia de beatificare.

Totul in Roma aminteste zilele acestea de papa Ioan Paul al II-lea. Strazile sunt pline de afise, iar magazinele s-au aprovizionat cu suveniruri care-l reprezinta pe fostul suveran pontif, potrivit antena 3.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.