Un violonist german, pe nume Dieter Stanzeleit, sustine ca este fiul Regelui Mihai I, motiv pentru care a deschis un proces in Germania prin care spera sa-i fie acorda statutul de fiu al fostului suveran roman.

Potrivit MEDIAFAX, Stanzeleit sustine ca provine dintr-o presupusa casatorie de convenienta a regelui cu o membra a Casei Regale Britanice, care ar fi fost menita sa asigure neutralitatea Romaniei in caz de razboi. A fost aleasa Nerissa Bowes-Lyon, ruda de sange a actualei regine Elisabeta a Angliei, iar casatoria a avut loc in secret, pe 7 septembrie 1939. Printul Mihai avea 18 ani, iar printesa Nerissa, 19 ani. Tot in secret a fost botezat si copilul care a venit pe lume ca urmare a acestei relatii, adica Nicolae-Vasile de Alba Iulia, scrie Libertatea.

Potrivit spuselor violonistului german, casatoria a fost facuta in secret pentru a feri "alianta" dintre Romania si Marea Britanie de ochii nazistilor, insa se pare ca acestia au aflat de existenta legaturii si a copilului, motiv pentru care Dieter si mama sa au ajuns in Germania pentru a fi folositi pe post de scut viu pentru Hitler impotriva aliatilor.

Pentru ca planurile lui Hitler pentru cei doi nu au avut succes, printesa Nerissa a fost executata, iar fiul sau a fost incredintat unei familii de germani, astfel primind cetatenia acestui stat si numele pe care il poarta astazi.

Nu este prima oara cand violonistul german de 72 de ani deschide o procedura judiciara in acest sens. In 2000, Dieter Stanzeleit a mai avut o tentativa de acest gen la Geneva, fara succes insa, informeaza Stirile ProTV.

In prezent, in urma noului proces intentat de Stanzeleit magistratii nemti au solicitat acum ajutorul judecatorilor romani pentru a obtine un punct de vedere oficial din partea monarhului.

"In cazul in care voi fi recunoscut legal, averea care imi va reveni ca urmas trebuie sa apartina, dupa opinia mea ferma, poporului roman. In acest sens, voi folosi tot ce voi primi legal, pentru infiintarea unei fundatii in favoarea poporului roman: in scopuri culturale, sociale si educative", a declarat violonistul pentru Libertatea.

Citeste si:
Custodele Coroanei si principele Radu, despre moartea Cristinei...
Custodele Coroanei si...

Maiestatea Sa, Regele Mihai I, respinge categoric ideea ca violonistul ar fi fiul sau.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.