Noi focare de holera au fost identificate in zone rurale, in Haiti, a anuntat miercuri directorul general pentru Sanatate Publica, Gabriel Timothe, subliniind, totodata, ca epidemia, aparuta cu sase luni in urma, continua sa regreseze

"Focare reziduale" au aparut in cateva regiuni, cum ar fi in nord, platoul central si in sud-est, "dar (acestea) nu constituie un varf al bolii", asa cum sugereaza presa locala, a declarat Timothe, relateaza AFP.

"Este vorba despre focare reziduale, pentru care trebuie sa efectuam activitati punctuale", a spus el, insistand asupra faptului ca "tendinta este de diminuare",
transmite MEDIAFAX.


Pentru a marca sase luni de lupta contra epidemiei, presedintele in exercitiu, Rene Preval, a primit la palatul prezidential, miercuri seara, diferiti actori implicati - locali, internationali si nonguvernamentali - pentru a le multumi.

Cu mai putin de o luna inainte de incheierea mandatului, el i-a indemnat pe cetateni sa nu cedeze si sa continue sa urmeze sfaturile cu privire la igiena.

Citeste si: AFP: Haiti, o tara ingenuncheata, in prag de alegeri

Holera nu cruta Haiti

Cantaretul Michel Martelly, ales presedinte in Haiti


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.