Epidemia de holera a provocat moartea a peste 2.000 de persoane in Haiti de la aparitia sa, la jumatatea lui octombrie, in timp ce in total au fost inregistrate aproximativ 90.000 de cazuri, potrivit unui nou bilant comunicat luni de Ministerul Sanatatii, relateaza AFP.

In total au murit 2.013 persoane de la inceputul epidemiei, care nu da semne de ameliorare, a anuntat Ministerul Sanatatii, informeaza MEDIAFAX.

Bilantul precizeaza, de asemenea, ca au fost inregistrate 88.789 de cazuri de holera in aceasta tara, cea mai saraca de pe continentul american.

Potrivit Organizatiei panamericane a sanatatii, numarul cazurilor de holera ar putea ajunge pana la 400.000 in urmatoarele 12 luni, dintre care jumatate ar putea sa apara in urmatoarele trei luni.

Aceste noi statistici sunt publicate in timp ce haitienii asteapta marti rezultatele alegerilor prezidentiale si legislative din 28 noiembrie.

Cititi si: AFP: Haiti, o tara ingenuncheata, in prag de alegeri

Revolte in Haiti: "ONU a venit aici pentru a ne ucide"


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.