Testele realizate la centralele nucleare ruse au dovedit ca acestea sunt sigure si capabile sa faca fata unui tsunami de 14 metri inaltime sau celor mai puternice cutremure, a afirmat marti, la Kiev, vicepremierul rus Igor Secin.

"Incheiem in acest moment teste de rezistenta la toate centralele nucleare operationale in Rusia", controland in special "stabilitatea lor in fata unui tsunami de 14 metri si in cazul unor seisme cu magnitudinea 9", a declarat Secin, in cursul unui summit pe tema energiei nucleare, la Kiev, relateaza AFP.

"Ne-am asigurat ca tehnologiile reactoarelor rusesti corespund tuturor standardelor de securitate si garanteaza ca nici un sistem nu va fi in pana", a adaugat el, citat de MEDIAFAX.

  • El a precizat ca centralele nucleare ruse "sunt protejate in mod sigur de consecintele cataclismelor naturale, cum ar fi un uragan sau inundatiile. Ele vor tine in cazul caderii unui avion de 400 de tone, al unei unde de soc sau al unui seism de mare putere". [Ce "ascund" reactoarele nucleare din Japonia?]

Secin s-a exprimat dupa o conferinta internationala privind siguranta nucleara si o conferinta a donatorilor pentru a finanta un nou sarcofag in jurul reactorului nuclear de la Cernobil, la 25 de ani dupa accident.

Citeste si: 6 mituri spulberate despre centrala Fukushima

Cat de mult isi merita efortul energia nucleara?!


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.