Avand in vedere recenta arestare a artistului Ai Weiwei, putem spune ca Beijingul a clacat in ceea ce inseamna disidentii chinezi, insa acum situatia ia o turnura si mai "interesanta", pentru ca autoritatile comuniste le-au "sugerat" televiziunilor sa interzica orice continut suprareal din grilele de programe.

Noile indrumari pe care Guvernul comunist le-a trimis pe 31 martie catre Administratia de Stat pentru Radio, Film si Televiziune descurajeaza orice program sau productie care contine elemente de "fantezie, calatorii in timp, compilatii de povesti mitice luate la intamplare, subiecte bizare, tehnici absurde sau chiar propagarea unor superstitii feudale, precum fatalismul sau reincarnarea, lectiile morale ambigue si lipsa de gandire pozitive", scrie blogul de Business al CNN.

"Guvernul spune ca serialele de televiziune nu ar trebui sa aiba personaje care calatoresc in timp si rescriu istoria. Acestia spun ca acest lucru este impotriva mosternirii chinezesti. (...) Totodata, autoritatile comuniste spun ca miturile, superstitiile si reincarnarea sunt probleme discutabile", a declarat corespondentul CNN, Eunice Yoon.

Cenzorii chinezi par sa fie si mai sensibili in ultima perioada, pentru ca, si ei stau in spatele indrumarilor Guvernului de la Beijing care vor duce ca versiunile chinezesti ale "Star Trek", "Dosarele X", "Calatorie in timp", "Dr. Who", "Inapoi in Viitor" si "Terminator" sa nu mai fie transmise. Totodata, "sugestiile" date de autoritatile comuniste vor reprezenta cu siguranta o provocare pentru procesul de creatie al scriitorilor, producatorilor si regizorilor chinezi.

Citeste si: Artistul chinez Ai Weiwei, este consemnat la domiciliu

Cenzura in China naste obiectii din partea administratiei Obama

China, inflexibila si izolata, dar tot mai puternica


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.