Premierul rus, Vladimir Putin, a declarat miercuri, ca atat el, cat si presedintele Dmitri Medvedev nu exclud posibilitatea de a candida la alegerile prezidentiale din 2012.

Au fost foarte multe speculatii privind planurile lui Putin si ale lui Medvedev pentru 2012, scrie RIA Novosti. Medvedev, unul din aliatii lui Vladimir Putin, a fost impins in fata la alegerile prezidentiale din 2008 pentru ca actualul premier nu mai putea candida pentru un al treilea mandat consecutiv. Situatia s-a schimbat in prezent, asa ca cei doi aliati ar putea fi contracandidati in 2012.

"Nici eu, nici Dmitri nu excludem posibilitatea de a candida (n.r. la alegerile din 2012). Insa vom vedea exact in momentul in care ne apropiem de alegeri", a declarat Putin, care considera premature astfel de decizii in acest moment.

"Daca am face declaratii eronate acum, jumatate din administratie si jumatate din Guvern isi vor opri activitatea anticipand diferite schimbari. (...) Toata lumea trebuie sa-si continue munca, (...)Avem 143 de milioane de persoane in aceasta tara si nu ne putem permite niciun fel de disfunctionalitati" , a explicat premierul rus.

Acesta a declarat ca de multa vreme dorea sa faca aceasta declaratie, in asa fel incat toti colegii sau din Guvern sa-i afle parerea si sa se opreasca din speculatii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.