Peste 30 la suta dintre spitalele din Rusia nu au apa calda, iar aproximativ opt la suta nu sunt alimentate deloc cu apa, a declarat premierul Vladimir Putin, apreciind ca un sfert dintre unitatile medicale ruse necesita "renovari totale".

"Peste 30 la suta dintre spitalele din Rusia nu au apa calda, opt la suta nu au apa curenta, noua la suta nu sunt racordate la sistemul de canalizare, iar 25 la suta necesita o renovare totala", a precizat Putin, citat de MEDIAFAX.

Premierul a promis 460 de miliarde de ruble (aproximativ 11,5 miliarde de euro) pentru modernizarea sectorului sanitar in perioada 2011-2012.

  • Rusia se confrunta cu probleme grave in materie de sanatate publica, dar si cu o grava criza demografica.

"Am curbat tendintele (demografice) negative... Insa, in ciuda tuturor eforturilor noastre, populatia a scazut cu 500.000 de persoane in ultimii 5 ani", a explicat Putin la Moscova.

Potrivit RIA Novosti, pentru a face comparatie, premierul rus a citat statisticile demografice din anii 1990, cand Rusia, o tara cu 143 de milioane de locuitori, a pierdut 800.000 de persoane in fiecare an.

Vladimir Putin a mai declarat ca, desi incepand cu 2005 speranta de viata a rusilor a crescut cu patru ani, rata natalitatii cu 19%, iar rata mortalitatii s-a micsorat cu 11%, Rusia continua sa se afle sub media europeana.

"Speranta de viata in tara noastra este cu 8-10 ani mai mica decat in tarile europene vecine, iar rata mortalitatii cauzate de boli cardiovasculare este de 4-5 ori mai mare", a adaugat premierul rus.

Citeste si: Ce averi au liderii rusi?

Rusia isi va construi baza pe Luna pana in 2030


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.