Rusia si va extinde activitatea in spatiu, si chiar ia in considerare constructia unei baze pe Luna, ca parte a unei misiuni de a ajunge pe Marte.

Rusia planifica o crestere masiva a lansarilor in spatiu si ia in considerare constructia unei baze chiar pe Luna ca parte dintr-o misiune pe Marte in care o sa trimita un echipaj uman in urmatoarele doua decenii, scrie Huffington Post.

Prim-ministrul Vladimir Putin a anuntat ca planurile tarii sale merg mai departe de transportul echipajelor la Statia Internationala Spatiala. Cu un buget de 200 miliarde de ruble (7.09 miliarde de dolari) pe 2010-2011, Rusia este cea de-a patra putere investitoare din lume in proiecte spatiale, dupa NASA (SUA), Agentiala Spatiala Europeana si Franta.

“Rusia nu ar trebui sa-si limiteze rolul in transportul in spatiu. Trebuie sa ne crestem prezenta pe piata spatiala mondiala”, a declarat Putin.

Alte rapoarte citeaza documente oficiale care spun ca un echipaj rusesc va ajunge in misiune pe Marte in 2030, dupa ce se va construi o baza pe Luna. “Pana la urma vorbim despre zboruri pe Luna si despre crearea unei baze in apropierea polului Nordic unde este posibil sa gasim apa”.

Oamenii de stiinta din Rusia spun ca au gasit in Luna o potential sursa de energie datorita zacamintelor de heliu 3
.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.