Fostul ministru de Interne din Coasta de Fildes, Desire Tagro, un apropiat al fostului presedinte Laurent Gbagbo, a murit, marti, in circumstante inca neclare, la o zi dupa arestarea sa.

Tagro se afla printre sustinatorii lui Gbagbo arestati impreuna cu acesta, luni, dupa luarea cu asalt a resedintei prezidentiale de catre fortele noului sef de stat, Alassane Ouattara, si a fost condus, la fel ca acestia, la Hotelul Golf, au anuntat o sursa din tabara lui Ouattara si un diplomat aflat la post in Abidjan, relateaza MEDIAFAX.

Potrivit acelorasi surse, la sosirea hotel s-a observat ca Tagro era ranit, iar acesta a fost transferat, ulterior, intr-o clinica, unde a decedat marti dimineata.

Pascal Affi N'Guessan, liderul partidului lui Gbagbo, Frontul Popular Ivorian (FPI), a declarat ca acesta a fost "asasinat" cu "un glont, la Hotelul Golf", o afirmatie ferm dezmintita de tabara lui Ouattara.

Potrivit sursei diplomatice, acesta ar fi incercat sa se sinucida impuscandu-se in gura, in timpul arestarii, si a murit din cauza ranii.

Desire Tagro era unul dintre oamenii de baza ai regimului infrant. Purtator de cuvant al lui Gbagbo, ulterior un influent ministru de Interne, el a fost numit secretar general al presedintiei, dupa scrutinul controversat din noiembrie 2010.

Considerat un "dur", el a fost unul dintre artizanii Acordului de pace din 2007, intre Gbagbo si rebeli.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.