Peste jumatate dintre victimele valului seismic care a devastat la 11 martie nord-estul Japoniei aveau cel putin 65 de ani, a anuntat duminica publicatia Asahi, bazandu-se pe primele statistici ale politiei.

Anchetatorii au putut verifica pana joi varsta a 7.935 de persoane decedate si au stabilit ca 4.398 dintre ele, respectiv 55,4 la suta, aveau 65 de ani sau mai mult , a precizat cotidianul.

Bilantul inca provizoriu al Politiei nationale este de 12.985 morti confirmati si 14.809 disparuti dupa cutremurul puternic cu magnitudinea 9 si tsunami care au devastat nord-vestul Japoniei la 11 martie.

Inainte de catastrofa, persoanele in varsta reprezentau aproximativ 25 la suta din populatia acestei regiuni.

"Multe dintre ele au murit cand a venit tsunami pentru ca probabil nu au avut timp sa fuga sau nu se puteau misca fara ajutorul cuiva", a subliniat Asahi.

Cand s-a produs seismul, la 11 martie, la ora 14.46, majoritatea copiilor erau la scoala si au putut fi dusi in locuri sigure.

Cotidianul crede ca bilantul victimelor ar putea creste pentru ca familii intregi au fost luate de tsunami fara ca o ruda sau un prieten sa le poata semnala acest lucru autoritatilor. Munca de verificare este inca incetinita de disparitia dosarelor de la starea civila si de lipsa angajatilor municipali, dintre care multi au murit in catastrofa.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.