Aproximativ 5.000 de persoane reprezentand 45 de sindicate din 22 de tari, inclusiv Romania, protesteaza sambata la Budapesta, impreuna cu 35.000 de cetateni ungari, cerand o plata corecta si locuri de munca, a anuntat secretarul Confederatiei Europene a Sindicatelor (CES), citat de MTI.

Demonstratia din Piata Eroilor a fost organizata pentru a coincide cu reuniunea informala a ministrilor europeni de Finante si Economie (ECOFIN), in Palatul Godollo, a declarat John Monks, secretarul CES, scrie MEDIAFAX.

"Toti luptam pentru o Europa sociala, in care omul sa aiba locuri de munca, sa aiba un salariu decent si sa existe un dialog social intre angajatori si angajati", a declarat Stefan Gogosanu, lider sindical Cartel Alfa Timis, prezent la protest, conform Realitatea.

La aceasta manifestatie participa si "Cartel Alfa" cu 200 de sindicalisti.

Manifestantii marsaluiesc pe bulevardul Andrassy incepand cu ora 13.30 (14.30 ora Romaniei), iar liderii sindicatelor ungare vor sustine discursuri in piata Octogon in cursul dupa-amiezii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.