Autorul atacului dintr-o scoala de la periferia orasului Rio de Janeiro, care s-a sinucis dupa ce a ucis 12 elevi, a lasat o scrisoare care contine un mesaj religios in care acesta cere ca persoanele "impure" sa nu ii atinga corpul.
Wellington Menezes de Oliveira, in varsta de 24 de ani, a intrat joi dimineata in fosta sa scoala din Realengo (vestul Rio) si a deschis focul asupra elevilor de la mica distanta. El a ucis 12 elevi - zece fete si doi baieti, toti avand varste cuprinse intre 12 si 14 ani, si a ranit alti 11, potrivit ultimului bilant anuntat de politie. Unul dintre baieti, in varsta de 13 ani, a decedat la scurt timp dupa sosirea la spital. Ulterior, agresorul s-a sinucis apoi tragandu-si un glont in cap dupa ce a fost ranit la picior de un politist, potrivit MEDIAFAX.

"Trebuie sa stiti ca persoanele impure nu vor putea sa ma atinga fara manusi; numai cei casti sau cei care si-au pierdut castitatea in urma casatoriei dar nu au comis adulter vor putea sa ma atinga fara manusi", a declarat el in scrisoarea gasita de politisti in hainele sale si difuzata presei.

"Nimic din ce este impur nu va putea sa imi atinga sangele", adauga ucigasul in scrisoare sa, in care lasa instructiuni pentru a fi dezbracat, spalat si infasurat intr-un cearsaf alb pe care l-a adus in institutie.

"Cei care se vor ocupa de inmormantarea mea vor trebuie sa imi scoata toate hainele, sa ma spele, sa ma usuce si sa ma infasoare cu totul intr-un cearsaf alb care se afla in aceasta institutie, intr-un rucsac pe care l-am lasat in prima sala de la etajul unu", a declarat Menezes, demonstrand ca actele sale au fost premeditate si ca era hotarat sa se sinucida, potrivit politiei.

In scrisoare, Menezes de Oliveira isi exprima, de asemenea, dorinta de a fi ingropat alaturi de mama sa adoptiva si ca mormantul sau sa fie "vizitat de un adept credincios al lui Dumnezeu" care sa se "roage in fata mormantului si sa ii ceara iertare lui Dumnezeu pentru ceea ce (el) a facut".

Citeste si: Atac armat intr-o scoala din Rio de Janeiro
Citeste si:
VIDEO Atentat într-o biserică din California. O persoană a murit
VIDEO Atentat într-o biserică...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.