Este un lucru bine cunoscut ca piata centrala din Acapulco este locul unde se duc pedofilii.

Noaptea abia s-a asternut si ei deja cauta clienti pe strazile orasului. Toti sunt foarte tineri, unii inca adolescenti. O adolescenta, care poarta o rochita roz foarte provocatoare, se plimba pe strazile orasului si atrage priviri. Pe strada La Noria in centrul orasului, aceasta plimbare face parte din cotidian. Ar trebui sa fie ilegal, dar nu este greu sa gasesti minore care sa se vanda pentru bani, scrie CNN.

Acesta este cel mai intunecat secret al orasului Acapulco si motivul pentru care plajele din Mexic au devenit atat de cunoscute si unde turistii vin pentru a face sex cu minori.

Rosario Santos, care administreaza un adapost pentru fete si baieti numit Noua Speranta, spune ca strainii constituie o mare parte din clienti. „Am salvat si copii de 10 ani de la aceasta soarta”, spune femeia care a facut din salvarea o copiilor un scop in viata.

Unul din copiii pe care i-a salvat este Irene Lopez. Fata de 20 de ani spune ca avea 16 atunci cand a fost prinsa in capcana prostitutiei dupa ce a fugit de acasa din cauza abuzurilor. „Facem lucruri cu ei dupa ce stabilim o legatura”, spune aceasta. Stabilirea unei legaturi inseamna, in limbajul de strada, abordarea clientilor.

Tanara spune ca strainii erau clientii ei, majoritatea din SUA. Ea primea 42$ pe client, dar spune ca uneori era atat de drogata ca nici nu stia daca este platita sau nu.

Este un lucru bine cunoscut ca piata centrala din Acapulco este locul unde se duc pedofilii.

Clientii se duc si asteapta in piata pentru a „stabili legaturi” cu copiii care primesc bani in schimbul unei partide de sex, spun activistii pentru Drepturile Copiilor. Piata este cunoscuta si sub numele de „La Pasarela”, adica podiumul de prezentare.

Citeste si:
Partenerul Anei Baniciu a dezvăluit sexul bebelușului. Cântăreața...
Partenerul Anei Baniciu a...

Activistii spun ca situatia s-a imbunatatit foarte mult in ultimii ani. Ei au facut presiuni asupra oficialilor pentru a spori fortele de securitate in piata, si ii ajutau pe copii sa stea departe de strazi.

Acesti copii au fost luati in adaposturi, unele conduse de guvern, unde au fost protejati si un camin departe de drogurile si violenta de pe strazi.

Multe cazuri de acest gen au fost semnalate in Acapulco, spun activistii. Majoritatea clientilor sunt straini, si vin special pentru a abuza de copii.

60 de copii locuiesc in prezent la unul din adaposturi unde li se asigura nevoile de baza dar si consiliere psihologica si asistenta academica. Majoritatea se duc la scoala si duc vieti normale.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.