Cel mai devastator seism din ultimele patru decenii, produs duminica in largul Oceanului Indian, s-a soldat, potrivit ministerelor Sanatatii din Indonezia, India, Sri Lanka, Insulele Maldive, Myanmar, Thailanda si Malayezia, cu zeci de mii de morti, numarul victimelor continuand sa creasca din ora in ora.
Din cei aproape 800 de turisti romani care isi petrec vacanta in Asia de Sud-Est cativa se pare ca si-au gasit sfarsitul in urma cutremurului devastator. In Thailanda o femeie din Timisoara a fost ranita. In Sri Lanka un barbat este dat disparut. In Malayesia alti trei sunt de negasit. Este posibil ca numarul victimelor din randul romanilor provocate de cutremur si de Tsunami sa fie mai mare. Celula de criza creata in cadrul Ministerului Afacerilor Externe nu a confirmat insa aceste informatii. In Thailanda soarta mai multor romani este inca necunoscuta, au afirmat surse din cadrul Ambasadei Romaniei la Bangkok. Persoanele din tara care doresc sa obtina informatii despre situatia rudelor sau cunostintelor aflate in zona calamitata pot apela la MAE, la numerele de telefon: 021-231.93.55 sau 021-231.93.56.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.