Ministrul francez de Interne, Claude Gueant, a fixat vineri pentru politisti un obiectiv de minimum "28.000 de expulzari" de imigranti ilegali in 2011, un numar identic cu cel din anul precedent.

Obiectivul este de "28.000 de expulzari pentru 2011, este imperios sa fie atins", "trebuie chiar depasit atunci cand vom dispune, prin legea privind imigratia si integrarea, de instrumente juridice noi", a subliniat ministrul in fata directorilor de departament din cadrul securitatii publice (DDSP) si a comandantilor din jandarmerie, potrivit MEDIAFAX.

"Mobilizati-va, asta inseamna arestari si fiecare dintre voi stie unde si cum sa procedeze!"
, i-a indemnat Claude Gueant.

  • Numarul expulzarilor din 2010 nu a fost comunicat. In primele 11 luni ale anului, acesta se ridica la 25.511, in scadere cu 7 la suta in raport cu 2009.

Ministrul si-a exprimat regretul ca "rezultatele din luna ianuarie 2011 (sunt) in scadere fata de luna ianuarie 2010: 1.822 de expulzari au fost realizate, in scadere cu 8,5 la suta fata de anul trecut".

O lege este examinata in prezent de Parlament si ar urma sa intre in vigoare in cateva luni. Ea ar urma sa includa traducerea in dreptul francez a unei directive europene privind expulzarea imigrantilor ilegali.

In asteptarea acestei transpuneri, Franta se confrunta cu un vid juridic si Consiliul de Stat a dat dreptate judecatorilor care au eliberat straini fara documente, plasati in detentie.

De la sosirea sa la Interne in februarie, fostul secretar general al presedintiei Claude Gueant a facut din lupta impotriva imigratiei ilegale una dintre prioritatile sale.

Saptamana trecuta, el a fost criticat dupa ce a apreciat ca, "din cauza imigratiei necontrolate, francezii au adesea sentimentul ca nu mai sunt la ei acasa".

Vineri, el a insistat asupra folosirii "biometriei pentru a lupta mai bine impotriva imigratiei ilegale".

Citeste si:
SUA vor incepe sa expulzeze milioane de imigranti ilegali, anunta...
SUA vor incepe sa expulzeze...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.