Presedintele Basescu a declarat ca in Consiliul European s-a votat blocarea vanzarilor petroliere de catre regimul Gaddafi.

Presedintele a completat ca "acestui regim criminal" ii trebuiesc taiate resursele financiare care ar prelungi existenta sa, informeaza MEDIAFAX.

"In concluziile Consiliului au fost condamnate escaladarile conflictelor dintre stat si populatie din Siria, Yemen si Bahrain. In ceea ce priveste Libia, s-a stabilit urgentarea masurilor de asistentta umanitara, protejarea populatiei civile, sprijin pentru aspiratile democratice ale libienilor si se face afirmatia ca operatiunile in Libia vor continua pana cand populatia va fi in siguranta.

De asemeni, Consiliul a aprobat lansarea demersurilor pentru cresterea nivelului de sanctiuni pentru Libia, acest nivel vizand in primul rand blocarea vanzarilor de produse petroliere de catre regimul Kadhafi, in asa fel incat in lupta impotriva acestui regim criminal sa poata sa fie taiate si resursele financiare care ar putea prelungi existenta regimului", a declarat Traian Basescu.

Retail jobs

El a mai spus ca pentru statele din vecinatatea sudica s-a decis cresterea cu un miliard a plafonului Bancii Europene de Investitii, bani care sa fie utilizati pentru proiecte-programe in aceste state.

Presedintele Basescu a precizat ca a fost abordata si problema refugiatilor, "manifestandu-se ingrijorarea pentru numarul mare" al acestora si s-a stabilit ca in perioada urmatoare Comisia Europeana sa faca propuneri privind solutii, dincolo de ajutorul umanitar.

"Cand este vorba despre blocarea vanzarilor de titei, nu se gandeste nimeni sa se faca cu mijloace militare si, pur si simplu, problema este inghetata de Consiliul de Securitate, deci UE va propune si inghetarea platilor titeiului achizitionat sau in curs de achizitionare sau care este contractat din Libia in perioada urmatoare", a mai spus Basescu.

Citeste si:
50 de ani de la primul pas pe Luna: Romania, printre tarile din...
50 de ani de la primul pas pe...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.