Steven Chu, Secretarul pe probleme de energie, a spus Congresului miercuri ca Administratia Obama ramane fidela planurilor de a construire a unor noi centrale nucleare in SUA, in ciuda celor intamplate in Japonia.

Republicanul Texan Joe Barton a facut presiuni asupra secretarului legat de problema centralelor nucleare. Secretarul a anuntat ca bugetul presedintelui se va indrepta catre construirea centralelor, si ca “pozitia lui fata de acest plan nu s-a schimbat”, scrie TIME.

Chu a anuntat ca Departamentul de Energie Nucleara va analiza foarte atent evenimentele precute in Japonia, si vor implementa masuri de siguranta foarte stricte. “Vom incerca sa ne dam seama unde au aparut probleme”, a spus el legat de cutremurul devastator urmat de tsunami.

Aproape 20 % din energia consumata de SUA provine din centralele nucleare, care, momentan, nu prezinta pericol.

Si Indonezia are in plan construirea unor noi centrale nucleare, anunta News.com.au. Oficialii spun ca centralele vor avea un echipament modern fata de cele din Japonia.

Cele patru reactoare vor fi construite pe insula Banka pana in 2022. Banka se afla langa Sumatra, cea mai populata dintre insulele care, in 2004, a fost lovita de valul seismic, lasand in urma 230,000 de morti.

Ferhat Aziz, purtatorul de cuvant al Industriei de Energie Nucleara din Indonezia, spune ca reactoarele vor fi foarte sigure, si ca natiunea de 237 de milioane are neaparat nevoie de noi surse de energie.

Citeste si: Puterile nucleare ale lumii: Harta celor 442 de reactoare de pe Glob

Coreea de Nord, gata sa discute despre dezvoltare nucleara


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.