Demontarea tancurilor cu oxigen care ar putea fi folosite ca bombe, pun siguranta calatorilor in pericol.

De saptamana viitoare, Air France va demonta toate canistrele cu oxigen ale toaletelor din toate avioanele de tipul A320 si din trei avioane Airbus A340s, de frica sa nu fie transformate in adevarate bombe, scrie Daily Mail. Decizia a fost luata de Directia Franceza de Aviatie Civila (DGCA), urmand sfatul SUA.

Insa sindicatul national al pilotilor SNPL ( Sindicatul National al Pilotilor) se teme ca pasagerii care vor folosi toaleta avionului vor fi expusi unor serioase afectiuni in cazul unei depresurizari.

"Fara tuburile de oxigen de urgenta, oricine ar putea suferi probleme la nivelul aparatului auditiv, putand chiar sa lesine.”, a anuntat capitanul Louis Jobard, purtatorul de cuvant al sindicatului.

Capitanul Jobard a adaugat ca pilotii care vor folosi toaleta ar putea fi expusi riscului de depresurizare – ceea ce inseamna ca un co-pilot ar trebui sa faca fata unei situatii de urgenta de unul singur.

La altitudinea normala de croaziera de 10,000 m, atat echipajul cat si pasagerii, ar lesina in 5 secunde.


Ar dura intre 4 si 10 minute ca avionul sa coboare pana la 4000 de m unde aerul este respirabil,
spune capitanul.

In ultimele 8 luni au avut loc 19 incidente in Europa, in care avioanele au suferit o depresurizare brusca.

In momentul de fata, Franta este in alerta dupa ce mai multe grupari teroriste cu legaturi cu Al Qaeda au amenintat cu bombe.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.