Un cutremur puternic, cu magnitudinea 6, a fost resimtit miercuri la pranz, la est de Tokyo. In plus, a avut loc si un nou incendiu la reactorul 4 al centralei Fukushima. Personalul a fost evacuat.
Un cutremur puternic, cu magnitudinea 6, a fost resimtit miercuri la pranz, la est de Tokyo, unde imobilele s-au clatinat pentru mult timp. Epicentrul a fost localizat in prefectura Chiba, situata la est de capitala, a anuntat Agentia japoneza de meteorologie.

Hipocentrul seismului a fost localizat la numai zece kilometri adancime, a precizat agentia.Potrivit MEDIAFAX, nici o alerta de tsunami nu a fost declansata.

  • Nou incendiu la reactorul 4 al centralei Fukushima

Un nou incendiu a izbucnit miercuri la reactorul 4 al centralei nucleare Fukushima 1, acest lucru amplificand temerile legate de o posibila contaminare radioactiva, informeaza CNN. Personalul de la centrala nucleara Fukushima a fost evacuat miercuri, din cauza cresterii radioactivitatii in zona, au anuntat surse oficiale, precizand ca este vorba despre o masura temporara, scrie MEDIAFAX.

Muncitorii nu s-au putut apropia de reactor din cauza nivelului mare de radiatii si se cauta solutii pentru racirea acestuia. Conform Agentiei Internationale pentru Energie Atomica, nivelul de radiatii din zona centralei nucleare a crescut de aproximativ 167 de ori.

Situatia care s-a inrautatit a determinat autoritatile sa avertizeze locuitorii pe o raza de 30 de kilometri distanta fata de centrala nucleara sa stea in case.

"Focul si fumul nu mai sunt acum vizibile, iar incendiul pare sa se fi stins singur", a declarat un purtator de cuvant al agentiei japoneze pentru siguranta nucleara, pe baza informatiilor obtinute de la Tokyo Electric Power (Tepco), compania care exploateaza centrala.

Un purtator de cuvant al Tepco anuntase anterior ca iesea fum din cladirea exterioara a reactorului 4. "Am informat imediat autoritatile si pompierii (...). Incercam sa-l stingem", precizase el. [Puterile nucleare ale lumii: Harta celor 442 de reactoare de pe Glob]

  • Personalul centralei a fost evacuat
"Autoritatile au evacuat angajatii spre o zona sigura, in mod temporar", a explicat purtatorul de cuvant al Guvernului, Yukio Edano. Potrivit unui oficial de la Agentia pentru siguranta nucleara, "evacuarea personalului a fost ordonata in jurul orei 10.40 (3.40, ora Romaniei), din cauza cresterii radioactivitatii".
Citeste si:
Vladimir Kliciko avertizează asupra unei catastrofe mai mari decât...
Vladimir Kliciko avertizează...

Purtatorul de cuvant al Guvernului a mai declarat ca incinta de protectie a reactorului 3 de la centrala Fukushima este posibil sa fi fost avariata. Yukio Edano a precizat ca fumul observat deasupra reactorului 3 reprezinta fara indoiala vapori.

"Potrivit celui mai probabil scenariu, au scapat vapori din incinta de protectie si a fost observat fum", a adaugat el. [Japonezii risca sa se imbolnaveasca de cancer si leucemie]



Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.