Facebook s-a folosit de update-urile statuss-urilor utilizatorilor sai pentru a realiza o harta care ilustreaza modul in care informatia referitoare la cutremurul si tsunamiul din Japonia s-a propagat in intreaga lume. Aceasta harta este prima de acest tip din istorie.

In timp ce updatarea statuss-ului este ceva obisnuit pe Facebook si este folosita in general de cei care au prea mult timp pe care nu stiu cum sa-l foloseasca, asa ca aleg sa comunice cu prietenii, de data aceasta, acest "instrument" de socializare a fost folosit in alt mod, scrie Dailymail.uk.

Potrivit unui purtator de cuvant al Facebook, reteaua sociala a fost folosita de utilizatorii sai pentru a impartasi informatiile cu privire la criza din Japonia si de cei "prinsi" in zona, pentru a comunica cu familiile si prietenii: "Acest lucru ilustreaza, pentru prima data in istorie, licarirea plina de viata a bitilor din spatele conversatiilor de pe Facebook si faptul ca oamenii folosesc Facebook pentru a afla ceea ce se intampla in lume si pentru a pastra contactul cu familia si prietenii". [Facebook si Twitter, vitale dupa cutremurul din Japonia]

Pe "infograficul" animat, cerculetele negre care se misca pe harta ilustreaza cat de des au fost folosite cuvintele "Japonia", "cutremur" si "tsunami" in updatarea statuss-urilor de vineri intre orele 6.37 a.m. si 8.45 p.m. GMT.

Majoritatea activitatii este concentrata in jurul coastelor de est si de vest ale Statelor Unite ale Americii, in nordul Europei si in Asia de sud est, sugerand interesul sporit al utilizatorilor de Facebook din aceste zone cu privire la evenimentele din Japonia.

Harta, conceputa in asa fel incat sa ilustreze modul in care reteaua sociala este folosita, va fi facuta publica in curand pe home page-ul Facebook.

  • "Ispravile" Facebook

Fenomenul Facebook nu este la prima "isprava" de acest gen, reataua de socializare fiind folosita anterior, impreuna cu site-ul de microblogging Twitter, de tinerii din Republica Moldova, Iran, Tunisia, Egipt si alte state arabe sau africane pentru a schimba sistemele de guvenrare. [Revolutia din Tunisia, "bulgarele de zapada scapat pe dealul" popoarelor arabe]
Citeste si:
Bilanț negru după cutremurul din Japonia. Numărul morților a ajuns...
Bilanț negru după cutremurul...

Mai mult decat atat, cunoscand efectele pe care le-au avut retelele de socializare in Tunisia in propagarea revolutiei, guvernul egiptean si presedintele Hosni Mubarak au interzis internetul, provocant pagube materiale imense si facand din Egipt prima tara care a interzis internetul. [[VIDEO] Egiptul, prima tara care a interzis internetul]

Citeste si: Cine sunt "dusmanii Internetului"?


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.