Tigarile vor trebui sa dispara din vitrinele magazinelor din Marea Britanie incepand cu 2012, anunta Ministerul britanic al Sanatatii, motivand ca asa doreste sa limiteze fumatul si sa ajute fumatorii sa se lase de acest viciu.

Tigarile si toate produsele de tutun vor fi scoase de la vedere in magazinele mari si in supermarketuri incepand cu 6 aprilie 2012, iar in cele mici incepand cu 6 aprilie 2015, scrie Reuters.

Ministerul Sanatatii a anuntat modificarea legislatiei de Ziua Nationala Anti-Fumat, spunand ca le vor lasa timp destul proprietarilor de magazine sa ia masuri.

Doar expunerile temporare in “anumite circumstante limitate” vor avea voie, in timpul procesului de schimbare.

“Fumatul este, fara indoiala, unul din cele mai mari provocari cu care se confrunta departamentul de sanatate publica. Peste 8 milioane de oameni din Anglia continua sa fumeze, cauzand 80,000 de decese anual.”, a anuntat Ministrul Sanatatii, Andrew Lansley.

Aceste reguli fac parte dintr-o strategie de a elimina fumatul stopand promovarea tutunului, facandul din ce in ce mai scump, ajutand astfel fumatorii sa renunte, a adaugat el.

Peste 20% din numarul adultilor din Anglia sunt fumatori, Guvernul dorind sa reduca acest procent la 18.5 pana in 2015.

Guvernul a anuntat ca se va gandi daca va forta producatorii sa ambaleze tutunul in pachete neutre.

Liderul de piata in Marea Britanie este Imperial Tobacco, care produc Lambert&Butler. Compania rivala, Japan Tobacco, produce Benson&Hedges. Impreuna acopera 80 % din piata.

Companiile de tutun vor actiona in justitie pentru ca aceasta lege sa fie revizuita.

Citeste si: Fumatul, interzis in spatiile publice?

Astazi NU se fumeaza!


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.