Comisarul european pentru Sanatate, John Dalli, a anuntat ca Bruxelles-ul pregateste un proiect legislativ pentru anul 2011, ce urmareste eliminarea oricaror exceptii de la interzicerea fumatului in locurile publice, in toate statele membre UE, relateaza publicatia electronica EUObserver.

"Avem nevoie de o interzicere completa a fumatului in toate spatiile publice, in transporturi si la locul de munca", a declarat acesta, intr-un interviu acordat cotidianului german Die Welt, citeaza MEDIAFAX.

Acesta a precizat ca Bruxelles-ul pregateste in prezent un proiect legislativ care nu va mai tolera exceptiile, deoarece "nu este vorba doar de sanatatea vizitatorilor, ci si de cea a angajatilor". Proiectul va fi prezentat anul viitor.

De exemplu in Belgia, unde se afla Executivul UE, se poate fuma in diverse localuri, atata vreme cat personalul nu serveste mancare. In acelasi timp, in Grecia, ministrul Sanatatii a recunoscut saptamana trecuta esecul efectiv al masurii de interzicere a fumatului, luata in 2009. Acesta a precizat ca mai multe inspectii au scos la iveala faptul ca opt din zece baruri incalca in mod deschis legea.

  • Alte amendamente

Proiectul legislativ al Comisiei ar putea viza si reducerea cantitatii de nicotina si alte substante toxice pe care tigarile le contin.
Totodata, Comisia ar putea incerca sa impuna reguli pentru a reduce vizibilitatea produselor pe baza de tutun si atractivitatea ambalajului lor.

Pachetele de tigari ar urma sa devina identice, cu fotografii de avertizare, cum ar fi plamani imbolnaviti, dar si cu informatii suplimentare privind substantele toxice pe care produsul le contine
.

Fumatul ucide aproximativ 650.000 de europeni in fiecare an, potrivit publicatiei electronice.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.