Presedintele Frantei, Nicolas Sarkozy, s-a intrebat, marti, care este utilitatea Zilei Internationale a Femeii, considerand mai importanta problema "gasirii unor locuri de munca pentru barbati si femei".

Ziua Femeii "este un eveniment simpatic, trebuie celebrata, dar uneori ar trebui sa ne concentram pe lucruri esentiale", a declarat Nicolas Sarkozy, evocand aceasta sarbatoare cu ocazia unei intalniri pe care a avut cu primarii din departamentul Morbihan (vest), informeaza AFP.

"Esentiala este gasirea de locuri de munca pentru barbati si femei, o posibilitate de promovare sociala pentru ambele genuri. Ziua Femeii..., ar fi multe de spus pentru ca atunci ar insemna ca celelalte sunt zilele barbatilor? Foarte curios sistemul. Sincer",
a continuat Sarkozy, citat de MEDIAFAX. [Cum este sarbatorit 8 Martie in lume? - Controverse legate de Ziua Internationala a Femeii]

"Femeile joaca un rol important in vietile noastre, in societatea noastra. Astazi, viata femeilor seamana cu cea a barbatilor, lucrurile s-au schimbat considerabil, considerabil. Toate femeile vor sa munceasca, doresc sa munceasca, doresc sa fie autonome. Dar cine de aici nu mi-ar spune ca are pentru fiica sa aceleasi aspiratii ca pentru fiul sau?", a intrebat Nicolas Sarkozy.

In Franta, femeile castiga in medie cu 27 la suta mai putin decat barbatii, in mediul privat, si se ocupa mai mult de copii si de probleme casnice, fiind minoritare la nivelul clasei politice.

Citeste si: De 8 martie, Nastase le cheama pe femei in viata politica

Ziua Femeii, interzisa in Cambodia


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.