Cambodia a interzis sarbatorirea Zilei Internationale a Femeii, crescand astfel ingrijorarea privitoare la libertatea de expresie din aceasta tara.

Autoritatile municipale din Phnom Penh au respins cererea unor organizatii non-guvernamentale si a sindicatelor de a sarbatori cea de-a 100-a aniversare printr-o adunare in capitala, a anuntat Organizatia Miscarii Femeilor din Cambodia, anunta News.com.au.

Nu au motivat refuzul in niciun fel, au spus organizatorii.

“Este un trist comentariu la adresa drepturilor omului din Cambodia”, a spus Phil Robertson, reprezentat al Drepturilor Omului la New York.

“Se pare ca guvernul nu este dispus sa permita o libera exercitare a dreptului de asociere si a dreptului de intrunire. Femeile trebuie sa se organizeze pentru a-si afirma drepturile in tari precum Cambogia.”, a anunta el.

Meas Morokot, presedintele Organizatiei Miscarii Femeilor din Cambodia a spus ca decizia de interzicere a evenimetului public este “regretabila”.

“Aceasta manifestatie nu are niciun scop politic. Noi vrem doar sarbatorirea tuturor femeilor”, a spus aceasta.

In schimb, cei implicati vor organiza o reuniune pentru 1800 de oameni pe o proprietate privata de la marginea orasului.

Kep Chuk Tema, guvernatorul Phnom Penh, a carui semnatura a fost pusa pe scrisoarea de interzicere a adunarii, a anuntat ca este prea ocupat sa comenteze situatia.

In ultimele luni, Guvernul cambodian a fost tinta unor acuzatii din partea grupurilor care pledeaza pentru libera exprimare.

Citeste si: Cum este sarbatorit 8 Martie in lume?


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.