Sase membri ai echipajului unui avion Antonov An-148 au murit, sambata, in urma prabusirii acestui aparat, in timpul unui zbor de testare, relateaza agentiile ruse de presa.

"Erau sase persoane la bord. Toate au fost ucise. Cadavrele lor, inclusiv ale celor doi piloti birmani, au fost gasite", a declarat filiala regionala a Ministerului pentru Situatii de Urgenta, citata de agentia RIA Novosti.

"Avionul An-148 s-a prabusit in timpul unui zbor de testare in regiunea Belgorod (centru)"
, a declarat un purtator de cuvant al Ministerului rus pentru Situatii de Urgenta, citat de agentia Interfax.

Accidentul s-a produs la ora 11.09 (10.09, ora Romaniei), in apropierea satului Garbuzovo din regiunea Belgorod, potrivit Comitetului de ancheta rus, citat de MEDIAFAX.

Avionul era destinat Fortelor armate din Myanmar, potrivit unei surse din cadrul complexului militaro-industrial rus, care a precizat ca "Myanmarul a achizitionat pentru Fortele sale aeriene doua avioane An-148, printr-un contract semnat in 2008".

Treizeci si cinci de persoane si 15 vehicule au fost mobilizate pentru a stinge incendiul in urma prabusirii, precizeaza Ministerul pentru Situatii de Urgenta, intr-un comunicat.

Aparatul An-148 este un bireactor fabircat de constructorul ucrainean Antonov. Avionul Antonov An-148 a realizat primul sau zbor la 17 septembrie 2004, iar productia in serie a inceput la 5 iulie 2007 in Rusia, la Voronej.

Acest avion poate transporta pana la 80 de pasageri pe o distanta de 3.600 de kilometri.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.