Italia si-a exprimat, vineri, reticenta fata de o eventuala interventie militara in Libia, adaugand ca aceasta necesita, oricum, mandate precise din partea Consiliului de Securitate al ONU, dar si din partea NATO, relateaza AFP.

"Doar cei care nu cunosc nimic despre lumea araba pot vorbi cu usurinta despre o actiune militara occidentala in mijlocul lumii arabe", a declarat ministrul Afacerilor Externe, Franco Frattini, intr-un interviu pentru postul Radio 24, citeaza MEDIAFAX.

O interventie militara in Libia necesita "mandate precise din partea Consiliului de Securitate al ONU si din partea NATO", a adaugat el.

Frattini a respins, totodata, orice polemica asupra gestului premierului italian, Silvio Berlusconi, care i-ar fi sarutat mana liderului libian, Muammar Kadhafi, anul trecut, in cadrul unei reuniuni a Ligii Arabe, un episod asupra caruia comentatorii au revenit tot mai mult, in ultimele saptamani.

"Este vorba despre un amanunt legat de politica interna", a comentat ministrul, afirmand ca alte tari au dat, de asemenea, dovada, in trecut, de multa ospitalitate fata de liderul libian.

De la inceputul rebeliunii din Libia, "am relevat o situatie complet diferita, (si anume) am vazut liderul unei tari tragand (focuri de arma) impotriva propriului popor. Din acel moment, comunitatea internationala a spus (ca) ajunge", a adaugat Frattini.

Citeste si: Marile puteri isi indreapta armele catre Libia

Italia a vandut Libiei armament in valoare de milioane de euro

Italia "sta cu frica in san" din cauza unui "exod biblic" al libanezilor


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.