Violentele izbucnite in timpul revoltei impotriva regimului libian s-au soldat cu 300 de morti, dintre care 242 sunt civili, iar 58 militari, conform unui bilant prezentat marti seara, inaintea unei conferinte de presa sustinute de Seif al-Islam.

Majoritatea victimelor, 104 civili si zece militari, si-au pierdut viata la Benghazi, centru al revoltei impotriva regimului condus de Muammar Kadhafi, la Al-Baida, 63 de civili si zece militari, si Derna, 29 de civili si 36 de militari, potrivit MEDIAFAX.

Bilantul prezentat marti seara este prima estimare oficiala a numarului victimelor revoltei populare declansate cu o saptamana in urma in Libia.
Informatiile au fost prezentate inaintea conferintei de presa a lui Seif al-Islam, fiul lui Muammar Kadhafi, desfasurata la sediul postului de televiziune Al-Libiya
.

Cu cateva ore inaintea conferintei de presa, Muammar Kadhafi a anuntat, intr-un discurs televizat, ca va reinstaura ordinea in tara si a amenintat cu o represiune sangeroasa, afirmand ca regimul sau "nu a facut inca uz de forta". [VIDEO: Kadhafi: "Voi ramane lider al revolutiei. Este tara mea!"].

Organizatia Human Rights Watch (HRW) a anuntat marti dupa-amiaza ca numai la Tripoli au fost ucise cel putin 62 de persoane incepand de duminica
.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.