Liderul Partidului Comunistilor din R.Moldova (PCRM), Vladimir Voronin, a declarat ca cel putin noua deputati comunisti au fost contactati si li s-au propus intre un milion de dolari si trei milioane de euro pentru a-l vota pe Marian Lupu in functia de presedinte al tarii.

In plus, conform liderului comunistilor, citat de PRO TV Chisinau, celor care vor vota li se ofera si alte bonusuri, precum functii si diferite facilitati.

Potrivit lui Voronin, pe langa oferta in bani, deputatii sunt intimidati si speriati de actuala guvernare.

Presedintele PCRM a facut aceste declaratii luni, in cadrul unei mese rotunde, dar a refuzat sa dea nume, spunand ca totul va fi facut public la timpul potrivit, transmite Info-Prim Neo, in pagina electronica.

Vladimir Voronin a mentionat ca toate cele trei componente ale coalitiei de guvernare, Partidul Liberal Democrat (PLDM), Partidul Democrat (PDM) si Partidul Liberal (PL), incearca sa corupa parlamentarii grupului PCRM, propunandu-le sume de bani sau incercand sa initieze dialoguri cu acestia.

"Fiecare din cei trei incearca (PLDM, PL, PDM). Ei sunt cei care doresc cu orice pret, incalcand Constitutia, sa aleaga presedintele. Unuia i-au propus functia de vicepresedinte al Parlamentului, iar altuia bani", a precizat liderul PCRM,
potrivit MEDIAFAX.

Vladimir Voronin nu a dorit sa dea numele persoanelor care ar incerca sa-i corupa si sa-i santajeze pe deputatii comunisti, declarand ca, odata ce numele vor iesi la iveala, va trebui sa inceapa o ancheta penala, iar PCRM, in prezent, nu-si doreste acest lucru.

Liderul PCRM a mai declarat ca santajarea deputatilor comunisti este practicata chiar si de unele institutii statale, insa si in acest caz a refuzat sa ofere detalii concrete.

Citeste si: Ambasadorul rus la Chisinau: Romania "isi baga nasul" in politica interna a R.Moldova

Exod al rusilor din R. Moldova in Transnistria?

Troc moldo-rusesc: Voronin pentru gaze mai ieftine?


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.