Armata britanica a fost obligata, marti, sa prezinte scuze, dupa ce presa a dezvaluit ca aceasta a concediat printr-un simplu e-mail 38 de soldati, dintre care unul servea in Afganistan.

"Ne cerem scuze pentru deranjul pe care acest lucru a putut sa il provoace", a declarat un purtator de cuvant al armatei. "Ofiterii au vorbit, de-acum, in persoana cu soldatii vizati, pentru a putea sa se asigure ca primesc sustinerea necesara", a adaugat el, potrivit AFP.

Titrand pe prima pagina "Eroi concediati prin e-mail", tabloidul The Sun dezvaluie ca 38 de soldati, cu totii avand grad de subofiter, au primit un e-mail care ii anunta despre incheierea contractului intr-un an.


Opozitia laburista s-a grabit sa denunte acest gest ca "inuman" si "total de neiertat". "Nu pot fi tratati in acest fel barbati si femei care si-au servit tara atat de multi ani", a declarat, pentru BBC, Jim Murphy, purtatorul de cuvant pentru Aparare al Partidului Laburist.

Guvernul premierului conservator David Cameron a angajat masuri de austeritate fara precedent, menite sa reduca semnificativ, pana in 2015, un deficit public care depaseste 10 la suta din Produsl Intern Brut (PIB). [Guvernul britanic taxeaza suplimentar milionarii]


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.