Premierul Israelului, Benjamin Netanyahu, a declarat luni ca armata israeliana este "pregatita pentru orice eventualitate", in contextul "cutremurelor din lumea araba".

Netanyahu a facut aceste declaratii in cursul ceremoniei de numire in functie a noului sef al Statului Major israelian, Benny Gantz, informeaza AFP.

"Un cutremur s-a produs in intreaga lume araba si intr-o mare parte a lumii musulmane, si inca nu stim când se vor incheia lucrurile. Traim intr-o era a instabilitatii", a declarat Netanyahu, potrivit MEDIAFAX. [Pe cine ar vrea Israelul in locul lui Mubarak?]

"Suntem pregatiti pentru orice eventualitate pentru ca stim ca fundamentul existentei noastre si capacitatea noastra de a convinge vecinii sa traiasca in pace cu noi se bazeaza pe armata israeliana", a subliniat primul-ministru.

  • Netanyahu a dat asigurari ca armata israeliana reprezinta "garantia veritabila pentru viitorul tarii".

"Suntem puternici pentru ca avem o armata puternica", a insistat Netanyahu.

La ceremonie a fost prezent si seful Statului Major Interarme al armatei americane, amiralul Mike Mullen.

Generalul Gantz, in varsta de 51 de ani, a fost numit la conducerea armatei israeliene in contextul in care situatia din Orientul Mijlociu este nesigura dupa inlaturarea de la putere a presedintelui Egiptului, Hosni Mubarak.

Citeste si: Ahmadinejad vesteste debarasarea Orientului de SUA si Israel


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.