Hena Begun, o adolescenta de 14 ani din Bangladesh, a fost biciuita in public dupa ce ar fi avut o aventura cu un barbat casatorit. Pedeapsa aplicata a fost atat de violenta incat tanara a sangerat pana al deces, arata datele unei examinari post-mortem.

Doctorii din Dhaka au gasit multe leziuni pe corpul tinerei, a declarat un procurorul general adjunct pentru BBC. Inalta Curte a cerut exhumarea corpului Henei Begun si reexaminarea acestuia in capitala la Spitalul Universitar, dupa ce autopsia locala raporta ca nu existasera leziuni.

  • Tanara a murit in spital la sase zile dupa ultima biciuire care a avut loc in Bangladesh in ianuarie si care a cauzat consternare peste tot in lume. Astfel, politia a deschis o ancheta pentru a stabili daca tanara a fost ucisa.

Doctorii care au efectuat autopsia initiala au fost chemati la Inalta Curte pentru a da explicatii.

"Au fost gasite mai multe leziuni. Tanara a murit din cauza sangerarii", a declarat procurorul general sef Altaf Hossain pentru BBC, astfel contrazicand rezultatele autopsiei initiale. [Cate femei au o viata lipsita de... palme si pumni?]

Hena Begun, sau Hena Aker, a fost ingropata pe 31 ianuarie. Avea numai 14 ani.

  • Cu o saptamana inainte de deces, tanara primise circa 80 de lovituri de bici in satul sau natal, care se afla la rica 90 de km de Dhaka. Pedeapsa i-a fost aplicata deoarece un consiliu al batranilor si clericilor din sat au stabilit ca aceasta a avut o aventura cu un consatean, care ii era var si este casatorit. Acesta din urma a fost acuzat de viol, insa, spre deosebire de fata, a reusit sa scape inainte sa fie biciuit.

Acesta este al doilea caz in care o persoana moare in urma aplicatii unei pedepse prevazute de legea Sharia, care a fost interzisa in 2010 de Inalta Curte din Bangladesh.

In decembrie 2010, o femeie de 40 de ani a murit dupa ce a fost biciuita in public pentru o presupusa aventura cu fiul sau vitreg.

Citeste si: Zambetul care sfideaza "legea talibana"

Citeste si:
Andreea Tonciu, desființată de fani din cauza pozelor editate în...
Andreea Tonciu, desființată...

[VIDEO] Sa fii femeie si sa nu te nasti in Afganistan


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.